Fonseca’s Late Bottled Vintage Port is gemaakt van vijf verschillende inheemse druiven uit de drie top-quinta’s van Fonseca. Deze port heeft gemiddeld 5 jaar gerijpt op eikenhouten cuves van 60.000 liter. Hierin is de port eerder op dronk dan een traditionele Vintage port, die (heel langzaam) op fles rijpt. De rijping op die immense vaten houdt het fruit in de wijn vast en verleent de port kracht en complexiteit. Tijdens het bottelen wordt de wijn gefiltreerd. Een Late Bottled Vintage port bevat dan ook geen depot, maar is wél een echte Vintage port.
Wat kunt u proeven?
Aantrekkelijk fris en intens zwarte bessen en kersen aroma’s met hinten van eucalyptus en specerijen. De smaak is prachtig weelderige, rijke zwarte fruitsmaak ondersteund door stevige maar soepele tannines. Een uitgebreid en rijke portsmaak, die moet een ereplaats op de eettafel hebben.
Food & Spice:
Heerlijk bij terrine van wild, foie gras, chocolade, sinaasappel, truffel met kaneel en blauwgeaderde kazen, zoals Stilton of Bleu d’ Auvergne.