Recente Post
  1. 2016 Vintage port proeverij Thursday, Jun 7, 2018
    Op 5 juni organiseerde de Symington familie een 20...
    Post by Jasper
  2. Port of wijn langer geopend bewaren? Wednesday, Feb 7, 2018
    Wilt u port of wijn langer bewaren als deze eenmaa...
    Post by Jasper
  3. Geproefd: Graham’s The Stone Terraces 2015 Vintage port Monday, Jul 10, 2017
    Er worden slechts 4800 flessen Graham’s The Stone ...
    Post by Jasper
  4. Niepoort 2015 vintage port en meer geproefd! Monday, Jun 12, 2017
    Vandaag waren wij te gast bij de Nederlandse impor...
    Post by Jasper
  5. Geproefd: 2015 vintage port! Sunday, May 21, 2017
    Wij kregen 2 'cask samples' toegestuurd van de nog...
    Post by Jasper
Recent commentaar
  1. Port jaren Thursday, Aug 16, 2018
    Hello, I'm looking for the 1988 Fonseca Guimaraens...
    Comment by safar
  2. Port jaren Monday, Jul 9, 2018
    als je oude (en exclusieve) VINTAGE PORTS wilt kop...
    Comment by guido
  3. Port bewaren Monday, Jun 18, 2018
    Goedemiddag, Ik ben op zoek naar een port uit 201...
    Comment by Arie-Jan van Hamburg
  4. Port jaren Wednesday, Dec 13, 2017
    i have 6 bottles old porto and would like to knoww...
    Comment by Gerda Joosten
  5. Port jaren Saturday, Nov 11, 2017
    Ik ben op Zoek naar een Kopke port uit het jaar 19...
    Comment by Ellen Kist

Deel 4: Wat eten en drinken we met de kerst?

Monday, Dec 19, 2016 | Post by Mieke | 0 comment(s)

De dagen voor de kerst glippen door onze vingers. We moeten nog zo veel doen, en aan zo veel dingen denken. Boodschappen bestellen en inslaan voor de kerst, denken aan een uitgebreid lekker ontbijt op meerdere dagen, cadeautje voor een jarige of de kerstversiering in eigen huis en dan ook nog samenstellen van het kerstdiner met bijbehorende drankjes? Vinho do Porto helpt u graag in deze blog met al weer een nieuwe suggestie om de gasten en uzelf te verwennen.

We hebben u al een Klassiek kerstdiner, een Fijnproeversmenu en een Gourmandise menu voogeschoteld!
Hier komt al weer een nieuw idee, het zal goed in de smaak vallen, want het is namelijk het “Lekker makkelijk menu”

Lekker makkelijk menu

   - Bospaddestoelen roomsoep van Jamie Oliver the real mushroom soup
   - Parelhoen met hazelnoot en groene asperges. Hiervoor is een lekker recept te vinden op Smulweb Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten
   - Peren met Portsaus en Vanille ijs en pistachenootjes, receptje vind je hier 
   - Kaasplankje

Het lijkt een niet koude kerst te worden dus u kunt gerust de gasten een cocktail van witte port met tonic inschenken : 1/3 witte port bijvoorbeeld een Taylor's chip dry port, 2/3 tonic met een schijfje citroen. Serveer vervolgens de bospaddenstoelensoep. Die legt een mooie bodem voor een smakelijk vervolg. Schenk dan een witte wijn in voor uw gasten.
Wij stellen voor een Quinta do crasto superior branco en dien dan de parelhoen en bijgerechten op. Als afsluiting kunt u dan het bovenvermelde dessert opdienen.
Geniet hiervan met een echte vintage port: Quinta Do Vesuvio Vintage Port 1998 als compagnon. Voor de liefhebbers kunt u vervolgens nog een kaasplankje aanbieden.

Tags:

Related Articles

Leave Your Comment