Recente Post
  1. Herfstbezoek deel 3 Wednesday, Nov 14, 2018
    Na de heerlijke lunch bij Quinta de Gricha, hadden...
    Post by Jasper
  2. Herfstbezoek deel 2 Sunday, Nov 11, 2018
    Na ons ontbijt vertrokken wij richting de Douro Va...
    Post by Jasper
  3. Herfstbezoek aan Porto en de prachtige Douro streek. Tuesday, Nov 6, 2018
    Wij reisden naar Portugal om ons lekker te laten o...
    Post by Jasper
  4. 2016 Vintage port proeverij Thursday, Jun 7, 2018
    Op 5 juni organiseerde de Symington familie een 20...
    Post by Jasper
  5. Port of wijn langer geopend bewaren? Wednesday, Feb 7, 2018
    Wilt u port of wijn langer bewaren als deze eenmaa...
    Post by Jasper
Recent commentaar
  1. Witte Port: De verschillende soorten en smaken Monday, Dec 3, 2018
    One of the nicest gins I have tasted, I don’t li...
    Comment by ruou ngoai thanh nien
  2. Port jaren Tuesday, Nov 13, 2018
    @Bart, ik niet algemeen gedeclareerde jaren kunnen...
    Comment by Jasper
  3. Port jaren Friday, Oct 26, 2018
    Beste, ik lees hierboven dat 1999 geen vintagejaar...
    Comment by Bart
  4. Port jaren Thursday, Aug 16, 2018
    Hello, I'm looking for the 1988 Fonseca Guimaraens...
    Comment by safar
  5. Port bewaren Monday, Jun 18, 2018
    Goedemiddag, Ik ben op zoek naar een port uit 201...
    Comment by Arie-Jan van Hamburg

Deel 4: Wat eten en drinken we met de kerst?

Monday, Dec 19, 2016 | Post by Mieke | 0 comment(s)

De dagen voor de kerst glippen door onze vingers. We moeten nog zo veel doen, en aan zo veel dingen denken. Boodschappen bestellen en inslaan voor de kerst, denken aan een uitgebreid lekker ontbijt op meerdere dagen, cadeautje voor een jarige of de kerstversiering in eigen huis en dan ook nog samenstellen van het kerstdiner met bijbehorende drankjes? Vinho do Porto helpt u graag in deze blog met al weer een nieuwe suggestie om de gasten en uzelf te verwennen.

We hebben u al een Klassiek kerstdiner, een Fijnproeversmenu en een Gourmandise menu voogeschoteld!
Hier komt al weer een nieuw idee, het zal goed in de smaak vallen, want het is namelijk het “Lekker makkelijk menu”

Lekker makkelijk menu

   - Bospaddestoelen roomsoep van Jamie Oliver the real mushroom soup
   - Parelhoen met hazelnoot en groene asperges. Hiervoor is een lekker recept te vinden op Smulweb Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten
   - Peren met Portsaus en Vanille ijs en pistachenootjes, receptje vind je hier 
   - Kaasplankje

Het lijkt een niet koude kerst te worden dus u kunt gerust de gasten een cocktail van witte port met tonic inschenken : 1/3 witte port bijvoorbeeld een Taylor's chip dry port, 2/3 tonic met een schijfje citroen. Serveer vervolgens de bospaddenstoelensoep. Die legt een mooie bodem voor een smakelijk vervolg. Schenk dan een witte wijn in voor uw gasten.
Wij stellen voor een Quinta do crasto superior branco en dien dan de parelhoen en bijgerechten op. Als afsluiting kunt u dan het bovenvermelde dessert opdienen.
Geniet hiervan met een echte vintage port: Quinta Do Vesuvio Vintage Port 1998 als compagnon. Voor de liefhebbers kunt u vervolgens nog een kaasplankje aanbieden.

Tags:

Related Articles

Leave Your Comment