Kiyoh beoordelingen

Fonseca 1980 Vintage Port

Fonseca 1980 Vintage Port

Fonseca 1980 Vintage Port

Merk: Fonseca
Model: FON-V80
Beschikbaarheid: 1 werkdag

Prijs:

€125,00
Excl. BTW: €103,31

Beschikbare opties:

Kado verpakkingen:

Omschrijving

De winter van 1979-1980 was een van de droogste in de geschiedenis. Een koele lente vertraagde de bloei lichtjes. De zomer was warm en droog. Er was wat regenval op 19 en 20 september, maar het weer was droog met extreem hete temperaturen. Deze daalde weer op een normaal niveau aan het begin van oktober. Het grootste deel van de oogst vond plaats in uitstekende omstandigheden. De druiven waren gezond en gelijkmatig gerijpt, met een hoge maar niet overdreven suikerspiegel. Ondanks enkele snelle fermentaties in het begin van de wijnoogst, toonde de most uitstekende kleur en body.

Herkomst: Portugal, Douro.
Portsoort: Fonseca 1980 Vintage Port.
Hoeveelheid: 750 ml.
Porthuis: Fonseca
Druivenras(sen): Gemaakt van verschillende Portugese druiven.
Bewaren en serveren: Aangezien een Vintage op fles rijpt, heeft hij haast altijd depôt in de fles. Decanteren is dan ook gewenst. Deze port is nu op dronk, maar kunt u echter nog makkelijk een aantal jaren laten liggen. Serveren op 16 à 18 graden.

Wat kunt u proeven?
Rijke ruby kleuren vervagen zachtjes op de rand. Geuren van kruiden, rozijnen en fruit cake. Zacht, zoet en iets mollig. Rijk en afgerond. Smaken van chocolade, kruiden en zoete cake.

Food & Spice:
Heerlijk bij terrine van wild, foie gras, chocolade, sinaasappel, truffel met kaneel en blauwgeaderde kazen, zoals Stilton of Bleu d’ Auvergne.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Bekijk ook... (3)