Kiyoh beoordelingen

Niepoort Vertente Bee 3 flessen

Niepoort Vertente Bee 3 flessen

Niepoort Vertente Bee 3 flessen

Merk: Niepoort
Model: NIE-VTGP
Beschikbaarheid: Direct Leverbaar

Prijs:

€59,95 €54,95
Bespaar 8%
Excl. BTW: €45,41

Omschrijving

Vertente BEE. Een Limited Edition van de Vertente 2015. Een duurzaam geproduceerde wijn uit één van de beste jaren van Niepoort.

Met de Vertente BEE wil Niepoort aandacht geven aan de rol van bijen als bestuivers. Al jaren loopt de bijenpopulatie terug door aantasting van hun leefomgeving. Bijen vormen een essentieel onderdeel van ons ecosysteem omdat zij een cruciale rol spelen bij de bestuiving en het daarmee het in stand houden van de biodiversiteit. Het langzaam verdwijnen van de bijen is een groot probleem voor ons allemaal en dat mogen wij niet laten gebeuren!
Dirk van der Niepoort die zijn wijngaarden biologisch en biodynamisch bewerkt, wil met de Vertente BEE aandacht vragen voor dit sluipende probleem. Hij betrok Louis Masai, een Britse streetartist, bij het project. Louis Masai zet zich in voor verschillende projecten in de wereld die allemaal te maken hebben met bedreigde diersoorten. Eén van zijn huidige exposities is "Art of Beeing". Hier worden verschillende kunstwerken tentoongesteld die de unieke rol en schoonheid van bijen uitdrukken.

Voor de Vertente BEE ontwierp Louis een bijzonder etiket: een zwerm wilde bijen in de vorm van een hart. De achterliggende gedachte van het project is om de bijen een handje te helpen bij hun belangrijke werk. Daarom hangt er aan iedere flessenhals een zakje met zaadjes, zodat we zelf écht aan de slag kunnen.

De Vertente Tinto 2015 komt in een zeer fraaie verpakking met het design van de structuur van honingraat en bevat 3 flessen.

Herkomst: Portugal, Douro.
Portsoort: Niepoort Vertente 2015 Bee 3 flessen gift pack.
Hoeveelheid: 3x750 ml.
Porthuis: Niepoort
Bewaren en serveren: Deze wijn kan nu gedronken worden. Serveer hem op circa 18º en drink hem binnen 2 dagen op.


Wat kunt u proeven? 
Vers en levendig met een beetje kruidigheid. Sappig en gefocust met een goede zuurgraad, fris frambozen- en braambessenfruit. Fruitig en gemakkelijk te drinken met een mooie structuur en een hint van nieuwe eiken vaten.

Food & Spice:
Heerlijk voor op de bank, maar ook prima voor bij een winterse maaltijd.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Bekijk ook... (3)