Recente Post
  1. Herfstbezoek deel 3 Wednesday, Nov 14, 2018
    Na de heerlijke lunch bij Quinta de Gricha, hadden...
    Post by Jasper
  2. Herfstbezoek deel 2 Sunday, Nov 11, 2018
    Na ons ontbijt vertrokken wij richting de Douro Va...
    Post by Jasper
  3. Herfstbezoek aan Porto en de prachtige Douro streek. Tuesday, Nov 6, 2018
    Wij reisden naar Portugal om ons lekker te laten o...
    Post by Jasper
  4. 2016 Vintage port proeverij Thursday, Jun 7, 2018
    Op 5 juni organiseerde de Symington familie een 20...
    Post by Jasper
  5. Port of wijn langer geopend bewaren? Wednesday, Feb 7, 2018
    Wilt u port of wijn langer bewaren als deze eenmaa...
    Post by Jasper
Recent commentaar
  1. Witte Port: De verschillende soorten en smaken Monday, Dec 3, 2018
    One of the nicest gins I have tasted, I don’t li...
    Comment by ruou ngoai thanh nien
  2. Port jaren Tuesday, Nov 13, 2018
    @Bart, ik niet algemeen gedeclareerde jaren kunnen...
    Comment by Jasper
  3. Port jaren Friday, Oct 26, 2018
    Beste, ik lees hierboven dat 1999 geen vintagejaar...
    Comment by Bart
  4. Port jaren Thursday, Aug 16, 2018
    Hello, I'm looking for the 1988 Fonseca Guimaraens...
    Comment by safar
  5. Port bewaren Monday, Jun 18, 2018
    Goedemiddag, Ik ben op zoek naar een port uit 201...
    Comment by Arie-Jan van Hamburg

Wat eten en drinken we met kerst?

Tuesday, Dec 13, 2016 | Post by Mieke | 0 comment(s)

Feestdagen: leuk vooruitzicht hoor, het is nu een kwestie van aftellen. Daarmee rijst ook de vraag: “welk type kerstdiner dienen we op met de feestdagen”?

 

We hebben onze gasten al uitgenodigd en nu moeten we nog de boodschappen in huis halen. Nog belangrijker is om nu de keuze te maken: met wat voor soort diner gaan we onze gasten en onszelf verwennen? Vinho do Porto helpt een handje bij het samenstellen van een aantal verschillende menu’s voor de feestdagen. Recepten hiervan zijn in grote getale op internet of kookboeken te vinden.

Vandaag komen wij met een klassiek kerstmenu.
* Garnalencocktail, een leuke recept bij 24 Kitchen
* Heldere ossenstaartsoep, bijvoorbeeld deze 
* Gevulde kalkoen, met Spruitjes met hazelnoot, Stoofpeertjes en Cranberry compote. Die vindt u hier
* Charlotte Russe, met recept 

Als appetizer voor alle gasten schenkt u een gekoeld glaasje Kopke 20 year old white port in. Als voorgerecht denken wij een aan een garnalencocktail. Als wijnsuggestie stellen wij hierbij een Quinta do Crasto Flor de Crasto Branco voor. De toon is gezet met en het menu vervolgen we met een heldere ossenstaartsoep. Voor de liefhebber doen we hier een scheutje Madeira in. Bij een klassiek kerstdiner hoort natuurlijk een gevulde kalkoen. Het belangrijkste bijgerecht bestaat uit spruitjes met hazelnoot, en natuurlijk mogen de stoofpeertjes, en Cranberry compote niet ontbreken. Als wijn suggestie hebben wij een Quinta do Crasto Reserva 2012. Deze wijn is in volledige harmonie met de smaak van een gevulde kalkoen. Samen vormen ze een onweerstaanbaar hoofdgerecht. En dan als we denken geen toetje meer te lusten veert iedereen weer op bij een Charlotte Russe. Hierbij drinkt u een heerlijke gekoelde Grahams 10 year old tawny port.

Het volgende kerstmenu dat Vinho do Porto u voorschotelt is een fijnproevers menu.

Tags:

Related Articles

Leave Your Comment