Kiyoh beoordelingen

Engelse kristallen Hoggit op mahoniehouten voet

Engelse kristallen Hoggit op mahoniehouten voet

Engelse kristallen Hoggit op mahoniehouten voet

Merk: Bossenbroek
Model: HOG502
Beschikbaarheid: Direct Leverbaar

Prijs:

€249,95 €225,00
Bespaar 10%
Excl. BTW: €185,95

Omschrijving

Als enige in Nederland verkoopt Vinhodoporto deze prachtige Hoggit.

De kwaliteit van het kristal is uitmuntend. Handgeslepen uit England vindt u geen betere kwaliteit dan dit. 

Geplaatst op de mahoniehouten voet is dit het pronkstuk van de avond en mag de Hoggit niet ontbreken bij het uitschenken van een heerlijke fles Vintage port.

Het verhaal achter de Hoggit:

Als een gast er niet in slaagt om de karaf door te geven aan de buurman, komt hij stil te staan op tafel. Dit gebeurt meestal omdat een gast niet merkt dat de karaf ontbreekt of het niet beseft dat hij hem moet doorgeven of, wat minder vaak voorkomt, hoopt dat niemand zo zal merken dat er nog meer port is.

Gasten die dan aan tafel zitten kunnen ongeduldig worden wanneer de karaf niet bij hen terecht komt. Maar het wordt als onbeleefd gezien om te vragen om de karaf. In plaats daarvan wordt de persoon die de karaf vergeet door te geven, beleefd gevraagd 'Ken jij de bisschop van Norwich?". Dit is een stille hint aan diegene zodat hij de karaf weer verder geeft. Wanneer dit signaal niet begrepen wordt, stellen ze de minder subtiele vraag: "Is your passport in order?".

De oorsprong van 'Ken jij de bisschop van Norwich?' wordt toegeschreven aan Henry Bathurst die bisschop was van Norwich in 1837. Bisschop Bathurst die in 1805 werd geboren en de respectabele leeftijd van 93 jaar behaalde, werd tegen die tijd slechtziend en kreeg de neiging om in slaap te vallen aan tafel aan het einde van de maaltijd. Hierdoor vergat hij vaak zijn karaf door te geven en raakten de tafelgasten geiiriteerd. Hij werd er ook van verdacht misbruik te maken van deze zwakheid om zo meer port voor zich zelf te houden.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Bekijk ook... (1)