Deel 2: Wat eten en drinken we met de kerst?

Is de keuze nog niet gemaakt over het type kerstdiner dat u gaat serveren met de feestdagen, dan komt Vinho do Porto in deze blog met een nieuwe suggestie om de gasten en uzelf te verwennen.

In de vorige blog hebben wij een suggestie voor een Klassiek kerstdiner gegeven en in deze blog komen we met een voorstel voor een Fijnproevers menu!

Fijnproevers menu:
•    Oesters met champagnesaus zie dit heerlijke recept van lekker tafelen!
•    Tournedos op truffelpuree zie dit mooie recept van AH , Haricots Verts en Sugar Snaps, en peren in portsaus. Portsaus volgens Vinho do Porto
•    Kaasplateau

Heet de gasten welkom met een glaasje Champagne. Die heeft u toch al geopend vanwege het verrukkelijke voorgerecht waarin u Champagne verwerkt! Dat begint dan gelijk al heel feestelijk als u daarbij dan de oesters met champagnesaus serveert. Een frisse ziltige start van het diner. Vervolgens dient u de Tournedos op truffelpuree op met de bijbehorende gerechten. Schenkt u hierbij een glas stevige Quinta do Crasto Touriga Nacional in, een indrukwekkende wijn die de tournedos goed vergezelt! Voor de peren in portsaus adviseren wij u Portsaus volgens Vinho do Porto. In dit recept kan een Fonseca Special Ruby of een Kopke Ruby port verwerkt worden. Als nagerecht adviseren wij een kaasplateau waar een Blue Stilton deel van uit maakt, en daarnaast een Tomme des Pyrénées, een Roquefort, Saint Agur Blue en een Twentse Bunkerkaas. Een voortreffelijke combinatie samen met een Quinta do Vesuvio 2013 vintage port. Voor de chocolade addicts kunt u er niet omheen om ook nog een schaaltje pure chocola met amandeltjes of pistachenootjes te presenteren!

 

Terug naar het blogoverizcht