Deel 3: Wat eten en drinken we met de kerst?

Nog niet toegekomen aan het samenstellen van het kerstdiner met bijbehorende drankjes? Vinho do Porto komt in deze blog met al weer een nieuwe suggestie om de gasten en uzelf te verwennen.

We hebben u al een Klassiek kerstdiner voorgeschoteld en ook een Fijnproeversmenu! Vandaag een stellen we  een Gourmandise menu voor.

Gourmandise menu 
•    Voorgerecht: een hele of halve camembert-in-bladerdeeg met appel en noten op
•    Hoofdgerecht: fazantfilet met geroosterde groenten en een dressing van peer en honing 
•    Nagerecht: brownietaart met mascarpone en rood fruit

Verwelkom de gasten met een Dalva Colheita 1991. Ja dit is voor echte gourmands! Dien vervolgens de camembert van haremaristeit.nl op. Nou zij weet ook wat lekker is, …..oh om je vingers bij af te likken. Schenk daarbij een Niepoort Gestolen Fiets Branco in.
Dan breekt het hoofdgerecht aan, heb je ooit zoiets heerlijks gegeten? De fazant met groen gezelschap van Lekker Tafelen.nl. is niet te versmaden. Die weten ook wat echte lekkerbekken graag voorgeschoteld krijgen! Een goede begeleiding van het gerecht is een witte wijn, een Quinta do Crasto Branco Superior maar ook een krachtige rode wijn als de  Quinta do Crasto Touriga Nacional past hier uitstekend bij.
Ooit een taart gebakken en was het resultaat zo-zo? Niet met dit recept van AH met videobegeleiding. Wat kan er dan nog mis gaan? Drink bij dit dessert een Van Zeller 30 year old tawny, deze port heeft een liefdesrelatie met chocola!

Terug naar het blogoverizcht