Deel 4: Wat eten en drinken we met de kerst?

De dagen voor de kerst glippen door onze vingers. We moeten nog zo veel doen, en aan zo veel dingen denken. Boodschappen bestellen en inslaan voor de kerst, denken aan een uitgebreid lekker ontbijt op meerdere dagen, cadeautje voor een jarige of de kerstversiering in eigen huis en dan ook nog samenstellen van het kerstdiner met bijbehorende drankjes? Vinho do Porto helpt u graag in deze blog met al weer een nieuwe suggestie om de gasten en uzelf te verwennen.

We hebben u al een Klassiek kerstdiner, een Fijnproeversmenu en een Gourmandise menu voogeschoteld!
Hier komt al weer een nieuw idee, het zal goed in de smaak vallen, want het is namelijk het “Lekker makkelijk menu”

Lekker makkelijk menu

– Bospaddestoelen roomsoep van Jamie Oliver the real mushroom soup
– Parelhoen met hazelnoot en groene asperges. Hiervoor is een lekker recept te vinden op Smulweb Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten
– Peren met Portsaus en Vanille ijs en pistachenootjes, receptje vind je hier
– Kaasplankje

Het lijkt een niet koude kerst te worden dus u kunt gerust de gasten een cocktail van witte port met tonic inschenken : 1/3 witte port bijvoorbeeld een Taylor’s chip dry port, 2/3 tonic met een schijfje citroen. Serveer vervolgens de bospaddenstoelensoep. Die legt een mooie bodem voor een smakelijk vervolg. Schenk dan een witte wijn in voor uw gasten.
Wij stellen voor een Quinta do crasto superior branco en dien dan de parelhoen en bijgerechten op. Als afsluiting kunt u dan het bovenvermelde dessert opdienen.
Geniet hiervan met een echte vintage port: Quinta Do Vesuvio Vintage Port 1998 als compagnon. Voor de liefhebbers kunt u vervolgens nog een kaasplankje aanbieden.

Terug naar het blogoverizcht