Garnalen pasta met port

1 gerecht die wij u niet willen ontnemen, is een garnalen pasta uit Italië.
Deze pasta is vrij snel te maken en smaakt echt verrukkelijk!

Wat heeft u nodig?
– Spaghetti
– Knoflook, 2 tenen
– sjalotjes, 2 stuks
– flinke scheut tawny port, bijvoorbeeld de Churchill’s Tawny port
– zak roze gepelde garnalen
– 1 bakje sherry tomaten
– klein bekertje met crème fraiche

Begin met het opzetten van de pasta.
Versnipper de ui in de pan en fruit deze kort in olijfolie.

Doe vervolgens de garnalen en de knoflook ( niet geperst maar versnipperd) bij de ui. Breng op smaak met zout en aardig wat peper.

Bak deze heel kort even en blus dan af met de Port. Laat deze vervolgens intrekken in de garnalen en verdampen.

Op het moment dat het vocht weg is doe dan de in partjes gesneden tomaten erbij en vervolgens de crème fraiche. Als alles goed is gegaan, is de pasta nu ook klaar en kunt u deze toevoegen aan de saus. Meng alles goed door elkaar en voilà!

Bonne appetit!

Terug naar het blogoverizcht