Graham’s Proeverij

Ieder jaar proeven wij veel nieuwe ports maar af en toe willen wij ook graag bestaande producten opnieuw proeven. Daarom trokken wij een paar mooie flessen Graham’s port open om ze uitgebreid te proeven.

Graham's Proeverij

Graham’s Six Grapes Reserve Port
Deze port ruikt zwoel en verleidelijk, met geuren van rijp rood fruit zoals rozenbottel.  Deze Ruby Reserve is droog in mond met vlezige tannines. Wij proeven blauwe bessen en pure chocolade. De afdronk is krachtig en blijft lang hangen.
Beoordeling 90/100

Graham’s Late Bottled Vintage Port 2012
2012 was geen klassiek Vintage port jaar, maar dat heeft ook zo z’n voordelen. De oogst mag misschien iets minder zijn, maar de beste druiven komen in de Late Bottled Vintage port terecht. Dat merkten we zeker bij deze port!
De Graham’s LBV 2012 ruikt fris met tonen van framboos. In de mond is deze port erg vol en rond. Wij proeven rood fruit, zoals aardbeien en frambozen en we proeven eucalyptus. Een prachtige afdronk maakt deze port compleet.
Beoordeling 92/100

Graham’s The Tawny
De Graham’s The Tawny is één van onze favoriete ports omdat deze garant staat voor een uitstekende prijs–kwaliteit verhouding. Wij ruiken subtiele geuren van karamel, sinaasappel en hout. Deze port is krachtig in de mond en geeft smaken van gesuikerde sinaasappelschil met een licht pepertje. Heerlijke frisse zuren ondersteunen de port en creëren een goede afdronk.
Beoordeling 90/100

Graham’s 10 Year Old Tawny
Deze port is verleidelijker op de neus dan The Tawny. De geuren zijn krachtiger, maar lijken op die van The Tawny. We ruiken karamel en sinaasappel. Deze port vult de mond goed en geeft smaken van gesuikerde sinaasappelschil en nootmuskaat. Een goede afdronk maakt dit een uitstekende 10 Year Old Tawny port.
Beoordeling 91/100

Graham’s 20 Year Old Tawny
Wij vinden dat de essentie van een Tawny port pas echt naar voren komt bij Tawny port die ouder is dan 20 jaar. De Graham’s 20 Year Old Tawny onderstreept dit nog eens! Een krachtig ruikende port met complexe geuren van karamel en kruiden. In de mond geeft deze port een explosie van gedroogd fruit en karamel. Een heerlijke port! Beoordeling 93/100

Terug naar het blogoverizcht