Port of wijn langer geopend bewaren?

Wilt u port of wijn langer bewaren als deze eenmaal geopend is? Dat kan met de Pulltex Antiox. Lees er meer over..

Wij hebben al een blog geschreven over hoe u het beste port en wijn kan bewaren. Maar als een fles vintage port of rode wijn eenmaal open is, moet deze binnen een paar dagen op, het liefst eigenlijk dezelfde dag. Uit eigen ervaring kan ik u vertellen, dat dit soms geen probleem is, maar andere keren weer wel.  Gelukkig is er nu een oplossing die u meer tijd geeft, de Pulltex AntiOx.

De Pulltex AntiOx
Een geopende fles port of wijn reageert met lucht, dit noemen we oxideren. Als de wijn of port te lang aan lucht wordt blootgesteld, zal deze niet meer lekker smaken.
In de loop van de jaren zijn hier oplossingen voor bedacht, maar deze waren heel duur of werkte nog niet goed.

De oplossing
De Pulltex AntiOx lost het probleem van oxidatie grotendeel op. De AnitOx is zeer betaalbaar en bijzonder eenvoudig om te gebruiken. U hoeft de AntiOx alleen maar op de fles te plaatsen.De AntiOx is gemaakt van siliconen en past daardoor op elke fles en sluit deze goed af. In de AntiOX zit een actief koolstoffilter. Dit koolstoffilter vertraag de reactie tussen wijn en lucht, waardoor de wijn niet oxydeert.Omdat de wijn en port wel 10 dagen langer kun bewaren met de AntiOx, heeft deze een handige ring waarop u de dag kan instellen. Kortom een ideaal product om in huis te hebben of te geven aan een wijn en portliefhebber.

Terug naar het blogoverizcht