Fonseca Port

Fonseca Port

Op zoek naar het beste porthuis? Volgens velen is Fonseca Port het beste porthuis. Fonseca wordt gekenmerkt door schitterende, volle, complexe ports. De Vintage ports van dit porthuis zijn de enige die 4 maal een waardering van 100 punten hebben gekregen! Maar niet alleen de Vintage port is befaamd. Ook de Bin No. 27 Reserve Port is wereldwijd bekend en geliefd.

Wijncritici

Zoals Robert Parker schreef in The Wine Buyer’s Guide: “Fonseca is één van de grote porthuizen die de meest exotische en complexe port maakt. Met zijn weelderige, verleidelijke karakter, zou men Fonseca de Pomerol van de Vintage port kunnen noemen.” James Suckling schrijft in zijn gezaghebbende boek over Vintage Port: “De Vintage ports van Fonseca zijn misschien wel het meest consistent van topkwaliteit van alle Vintage ports. De Vintage ports zijn opvallend “vlezig” en ze hebben een krachtige rijkdom zoals jonge port. Deze Vintage ports behouden bovendien die jeugdigheid decennia lang.”

Lees meer
Filteren op smaak, prijs, etc.
Sorteer op:
Toon aantal:

Prijs

Jaargang

Porthuis

Formaat

Port Type

Waarom Vinho do Porto?

  • Voor 21:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • Snelle levering in Nederland en België
  • Gratis bezorging bij een bestelling boven de €100,-
  • Slechts €3,75 verzendkosten bij een bestelling boven de €50,-
  • Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op 085-7600228
  • De portspecialist van Nederland

Fonseca Port

Fonseca Vintage Port

Vintage port loopt als een rode draad door het grootste deel van de geschiedenis van dit porthuis. Sinds de opkomst van Vintage port als een grote klassieker in de eerste helft van de 19e eeuw, is Fonseca één van de meest bewonderde en consistente producenten hiervan. De legendarische 1840 Vintage port was de eerste Vintage port die onder de naam Fonseca werd verkocht. Dit was het begin van een gestage stroom van prachtige Vintages zoals de 1927, 1948, 1977 en 1994, alle vier 100 punten ports.

Vier families hebben de geschiedenis van de onderneming gevormd sinds de oprichting in 1815. Het verhaal begint met de Fonseca en Monteiros families, de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf. Toen kwam de Guimaraens familie die het bedrijf meer dan een eeuw leidde en hun reputatie vestigde. En tenslotte de Yeatman familie en hun nakomelingen die het bedrijf met succes door de tweede helft van de 20e eeuw en in het nieuwe millennium hebben geleid.

In de loop der jaren heeft Fonseca’s vastberadenheid de kwaliteit te behouden en verder te verfijnen, geleid tot zijn kenmerkende huisstijl. Dit is ook te zien op het gebied van biologische en duurzame wijnbouw. Vooral de Fonseca Terra Prima is een schitterende biologische port.