Graham's Port

De geschiedenis van Graham’s als port producent gaat twee eeuwen terug. Al twee honderd jaar is Graham’s Port een familiebedrijf dat de beste portwijnen produceert.
In 1820 namen William en John Graham, die toen handelden in textiel, 27 vaten port aan als betaling van een schuld die zij hadden uitstaan. Dat inspireerde hun om portwijnen te gaan maken in de Douro streek. Zij namen zich voor om de beste portwijnen van de streek te gaan maken. Zo ontstond het porthuis Graham’s.

Lees meer
Filteren op smaak, prijs, etc.
Sorteer op:
Toon aantal:

Prijs

Jaargang

Porthuis

Formaat

Port Type

Waarom Vinho do Porto?

  • Voor 21:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • Snelle levering in Nederland en België
  • Gratis bezorging bij een bestelling boven de €100,-
  • Slechts €3,75 verzendkosten bij een bestelling boven de €50,-
  • Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op 085-7600228
  • De portspecialist van Nederland

Graham's Port

Graham’s Port is altijd een bedrijf met pioniersgeest geweest. Als één van de eerste portbedrijven kocht Graham’s in 1890 zijn eigen wijngaarden aan in de Portugese Douro vallei. En vandaag de dag loopt Graham’s Port nog steeds voorop bij de innovatie in de wijnbouw.

Symington Familie

Tegenwoordig maakt Graham’s deel uit van de Symington Family Estates. Vijf neven en nichten van de familie Symington hebben elk de verantwoordelijkheid voor een aspect van het bedrijf en werken zo gezamenlijk mee aan Graham’s Port. Hun roots gaan al generaties terug in de productie van en handel in port. Hierdoor zijn ze erg betrokken bij de Douro streek. Dit dateert al van het midden van de 17e eeuw.

De eerste oogst van Graham’s nadat ze deel waren gaan uitmaken van de Symington Family Estates, was de oogst van 1970. En die was buitengewoon gunstig. Dat leidde tot het uitroepen van de Graham’s Vintage Port 1970. Velen beschouwen deze Vintage 1970 als één van de allerbeste van deze eeuw.

Graham’s Port is het enige overgebleven Britse portbedrijf dat integraal eigendom is van één enkele familie. Zodoende wordt ieder aspect van de productie van Graham’s ports intens gecontroleerd en verzorgd.

De kern van bedrijfsfilosofie van Graham’s komt voort uit drie eeuwen ervaring en traditie.
Alles wat het bedrijf doet, is gestoeld op het oorspronkelijke motto van de familie Graham: “Do Not Forget”. Dit blijkt ook uit de binding met de Douro regio, die voortkomt uit respect voor het verleden en vertrouwen in de toekomst.

Bekende Port

Graham’s staat bekend om zijn klassieke Vintage port, de Stone Terraces Vintage Port en bekende ports als The Tawny en Six Grapes. De Graham’s huisstijl kenmerkt zich door een uitzonderlijke concentratie en kracht, een weelderige rijkdom, een groot evenwicht en veel elegantie. Daarnaast besteedt Graham’s veel aandacht aan een fraaie vormgeving van de producten en flessen.

Graham’s Port bezit enkele van de best gekwalificeerde wijngaarden in de Douro vallei en gebruikt enkel de druiven van deze wijngaarden in zijn ports. Het zijn vijf wijngaarden, gelegen op steile hellingen, die zich in verschillende delen van de beste wijnbouwgebieden van de Douro regio bevinden. Elke wijngaard heeft de hoogste classificatie, ‘A’. In 2019 brachten wij een bezoek aan één van deze wijngaarden, Quinta dos Malvedos. Een verslag hiervan treft u aan in een blog dat wij erover schreven: blog over portreis 2019

Veel van de oorspronkelijke wilde flora in de wijngaarden wordt met opzet in tact gelaten tussen de wijnstokken om de inheemse biodiversiteit te behouden. Dit draagt volgens Graham’s bij aan het maken van ports met elk een unieke en krachtige uitdrukking van dit terroir.

Bereidingsproces

Graham’s Port voert het hele portbereidingsproces, van de wijnstok tot de fles, zelf uit en kan daarom zijn producten goed controleren en de kwaliteit ervan garanderen.
Kennis, ervaring en traditie geven de generaties aan elkaar door, terwijl zij innovatie omarmen in hun streven naar de allerbeste kwaliteit.
De wijnmaker van Graham’s volgt persoonlijk de ontwikkeling van elke port. Hierbij proeft hij de verschillende ports zorgvuldig en mengt hij de ports (blenden) en selecteert hij welke ports al moeten worden gebotteld of langer moeten rijpen. Dit alles op basis van tradities die meer dan een eeuw geleden zijn ontstaan.

De laatste jaren brengt Graham’s Port ook zeer fraaie Single Harvest port (Colheita port) op de markt. Deze port komt uit één specifiek jaar en toont de klasse van het huis; een krachtige en verfijnde port.

Een bezoek waard!

Wanneer u in Porto bent, is het mogelijk om de Graham’s 1890 Lodge te bezoeken om de geschiedenis van Graham’s te ervaren en te zien hoe de port van Graham’s ligt opgeslagen in de kelders. U kunt een rondleiding doen met na afloop een proeverij van de Graham’s ports. Een mooie gelegenheid om deze port producent nog beter te leren kennen. Meer hierover op deze website: bezoek aan de Graham’s 1890 Lodge.