Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meao

Quinta do Vale Meao is in Portugal de bekendste wijngaard. Hier komt namelijk van oudsher de beste wijn uit Portugal vandaan, namelijk de Barca Velha. Deze quinta ligt ver oostelijk in de Douro, waar het warmer en droger is ten opzichte van andere quinta’s. Daarom produceert deze quinta krachtige zware port en wijn van uitzonderlijke kwaliteit. Zo was de rode wijn van Quinta do Vale Meao in 2014 volgens Wine Spectator de vierde beste wijn van de wereld.

Het belangrijkste doel van het bedrijf is om de originaliteit en complexiteit van  de wijnen hoog te houden. Dit doen ze door in de wijngaarden de verschillende traditionele Douro druivenvariëteiten in afzonderlijke blokken te kweken. De blokken verschillen van stijl en aard, als gevolg van de geologische variaties van de bodem. Door de juiste verhoudingen te onderzoeken en toe te passen, maakt dit huis zijn eigen specifieke wijnen.

Deze quinta combineert traditionele wijnbereidingsmethodes in lagares met moderne technologieën. Deze combinatie van traditie en technologie is ook de reden van de restauratie van het eeuwenoude wijnhuis Adega dos Novos. Een restauratie met zorg en het behoud van de mooie architecturale kenmerken en het herstel van de imposante stenen lagares.

Filteren op smaak, prijs, etc.
Sorteer op:
Toon aantal:

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.