Quinta do Mourao

Quinta do Mourão

Quinta do Mourão produceert onder de naam São Leonardo bijzonder mooie, oude Tawny en witte ports. Deze ports hebben een ongekende concentratie en kracht. Vinho do Porto kan deze prachtige ports leveren door eigen import uit Portugal!

Quinta do Mourão ontstond toen Mário Braga besloot terug te keren naar zijn geboortegronden aan de Douro vlakbij de stad Regua. Hij kocht Quinta do Mourão en nog vier andere wijngaarden inclusief een grote voorraad oude port. De geschiedenis van de wijngaarden van de huidige Quinta do Mourão gaat terug tot de 16de eeuw.
Van oudsher maakte Mário Braga port voor andere porthuizen die zij onder hun eigen naam op de markt brachten. Onder het bewind van zijn zoon Miguel Braga brengt het porthuis sinds 1999 zelf port op de markt onder de naam S. Leonardo.

De oude Tawny en oude witte port van São Leonardo worden geroemd vanwege hun zeer fraaie smaken. Een belangrijke reden hiervoor is dat deze port meestal ouder is dan op het etiket vermeld staat. De bekendste portcriticus Roy Hersh (https://www.fortheloveofport.com/) roemt de port van dit huis met regelmaat en gaf een aantal van de zeer oude ports de maximale score van 100 punten!

Filteren op smaak, prijs, etc.
Sorteer op:
Toon aantal:

Prijs

Jaargang

Porthuis

Formaat

Port Type

Waarom Vinho do Porto?

  • Voor 21:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • Snelle levering in Nederland en België
  • Gratis bezorging bij een bestelling boven de €100,-
  • Slechts €3,75 verzendkosten bij een bestelling boven de €50,-
  • Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op 085-7600228
  • De portspecialist van Nederland