Wijngoed Gelders Laren

In het prachtige coulisselandschap van het Achterhoekse dorp Laren ligt het Wijngoed Gelders Laren. Het Wijngoed Gelders Laren begon in 2005 en 2006 met de aanleg van hun 2 hectare grote wijngaard. De gepassioneerde eigenaren Gert Jan en Diana bewerken de wijngaard sindsdien zelf, zonder personeel. Zelfs de oogst doen zij volledig met zijn tweeën. Zo selecteren zij de beste druiven.

De aanpak heeft geleid tot uitstekende wijnen die door sterren restaurants als De Librije en De Swarte Ruijter worden geschonken. Onder de naam Coulisse brengen Gert Jan en Diana wijnen en ook versterkte wijnen op de markt. En dit laatste mag gerust bijzonder en gedurfd worden genoemd.

In 2012 startte het Wijngoed met het maken van versterkte (port)wijnen. Een rode versterkte wijn van de Regent druif en een witte versterkte wijn van de Solaris druif. Deze versterkte wijnen rijpen 4 tot 5 jaar in vaten in de kelder van Neerlands Wijnmakerij in Bentelo, waarna de versterkte wijnen worden gebotteld. De eerste botteling viel in 2016 direct in de prijzen. Zo won de witte versterkte wijn een gouden medaille op de AWC Vienna International Wine Challenge en de rode versterkte wijn een zilveren medaille bij hetzelfde evenement.

De versterkte wijnen worden op dezelfde manier gemaakt als port en hebben dan ook veel overeenkomsten met port. Omdat port een beschermde naam is die alleen mag worden toegekend aan versterkte wijnen uit de Douro regio, worden de versterkte wijnen van Wijngoed Gelders Laren onder de namen Coulisse Wit Versterkt en Coulisse Rood Versterkt op de markt gebracht.

Met het onderstaande filmpje krijgt u een goede impressie van Wijngoed Gelders Laren.

Filteren op smaak, prijs, etc.
Sorteer op:
Toon aantal:

Prijs

Jaargang

Porthuis

Formaat

Port Type

Waarom Vinho do Porto?

  • Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
  • Snelle levering in Nederland en België
  • Gratis bezorging bij een bestelling boven de €100,-
  • Slechts €2,95 verzendkosten bij een bestelling boven de €50,-
  • Telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op 085-7600228
  • De portspecialist van Nederland