Update uitzending Meldpunt

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wij schreven al eerder over de uitzending van Meldpunt, een uitzending die het nodige stof heeft doen opwaaien in het ‘portwereldje’. Toen beloofden wij u dat wij u zouden informeren als er weer nieuws is. En dat is er!

In de uitzending van Meldpunt kwam naar voren dat er wellicht synthetische alcohol in de port van Kopke zou zitten. De onderzoeker in de uitzending had zelf al zijn twijfels en wij zeker ook. Synthetische alcohol is namelijk duurder dan natuurlijke alcohol dus valt er geen enkele winst mee te behalen.

Wij zijn dan ook blij om u te kunnen melden, dat een onafhankelijk onderzoeksinstituut heeft aangetoond dat er geen sporen van synthetische alcohol in de Kopke port te vinden zijn. Het gerenommeerde testlaboratorium Eurofins heeft dit onderzoek uitgevoerd met de enige methode die is erkend door de International Organization of Vine and Wine (OIV). Uiteraard zijn we erg verheugd dat wij u kunnen informeren over deze resultaten.

De kwaliteit van de portwijnen is voor Kopke de belangrijkste focus als oudste portwijnhuis. Wij begrijpen niet hoe de Rijksuniversiteit Groningen vermeende sporen van synthetische alcohol heeft kunnen vinden. Mocht u de uitslag van het laboratorium willen lezen en het statement van Sogevinus (de eigenaar van Kopke) dat vindt u dat hier.

Terug naar het blogoverizcht