Kiyoh beoordelingen

Niepoort Bioma Vinha Velha Vintage Port 2016

Niepoort Bioma Vinha Velha Vintage Port 2016

Niepoort Bioma Vinha Velha Vintage Port 2016

Merk: Niepoort
Model: NIE-BVVV2016
Beschikbaarheid: In bestelling

Prijs:

€99,95 €84,95
Bespaar 15%
Excl. BTW: €70,21
Aantal:
Het minimum te bestellen aantal is 3

Omschrijving

Bij ons nu al in de voorverkoop te bestellen. Wij kunnen deze port in een kist van 3 flessen vanaf het voorjaar van 2019 leveren. De verzending betalen wij natuurlijk voor u.

De Niepoort Bioma Vinha Velha Vintage Port 2016 is een heel bijzondere Vintage port, die lijkt op de legendarische Vintage port van weleer. Vroeger, voor 1970, werd Vintage port niet in Portugal gebottled, maar in het land van verkoop. Het transport gebeurde toen per schip in kleine vaten. Door het vervoer per schip was de port langer onderweg naar de klant. Dat scheelt ten opzichte van nu wel een half jaar. 

Dirk Niepoort denkt dat deze omstandigheden de reden zijn voor de ontzettend goede kwaliteit die Vintage port uit 1945 en 1966 nu nog steeds heeft. Daarom brengt hij in uiterzonderlijk goede port jaren deze Bioma Vinha Velha uit, die gedurende een langere periode gerijpt is op kleine vaten. Dit geeft deze port ongekende bewaarpotentie. 

De kleur is paarser dan de normale Vintage port. In de mond proeven wij cassis, zoethout en beetje chocolade. De port is ronder en iets fruitiger dan de normale Vintage port. De afdronk blijft maar doorgaan. Uitstekende Vintage port.

Beoordelingen:
Robert Parker 95-97/100

Herkomst: Portugal, Douro.
Portsoort: Niepoort Bioma Vinha Velha Vintage Port 2016.
Porthuis: Niepoort
Bewaren en serveren: Deze Vintage port wordt niet gefilterd. Om de optimale smaak te beleven moet u hem decanteren voor het drinken. Eenmaal geopend kunt u nog maximaal 2 tot 3 dagen van deze port genieten. Wij adviseren u deze port in een kelder of wijnbewaarkast te bewaren totdat hij op dronk komt. Dat duurt ongeveer 20 jaar.

Wat kunt u proeven?
Donker paarse kleur. In de mond proeven wij cassis, zoethout en beetje chocolade. De port is ronder en iets fruitiger dan de normale Vintage port. De afdronk blijft maar doorgaan. Uitstekende Vintage port.

Food & Spice:
Serveer met blauwe kaas zoals Stilton of dessert bereid met eieren.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Bekijk ook... (3)