Wat eten en drinken we met kerst?

Feestdagen: leuk vooruitzicht hoor, het is nu een kwestie van aftellen. Daarmee rijst ook de vraag: “welk type kerstdiner dienen we op met de feestdagen”?

We hebben onze gasten al uitgenodigd en nu moeten we nog de boodschappen in huis halen. Nog belangrijker is om nu de keuze te maken: met wat voor soort diner gaan we onze gasten en onszelf verwennen? Vinho do Porto helpt een handje bij het samenstellen van een aantal verschillende menu’s voor de feestdagen. Recepten hiervan zijn in grote getale op internet of kookboeken te vinden.

Vandaag komen wij met een klassiek kerstmenu.
* Garnalencocktail, een leuke recept bij 24 Kitchen
* Heldere ossenstaartsoep, bijvoorbeeld deze 
* Gevulde kalkoen, met Spruitjes met hazelnoot, Stoofpeertjes en Cranberry compote. Die vindt u hier
* Charlotte Russe, met recept 

Als appetizer voor alle gasten schenkt u een gekoeld glaasje Kopke 20 year old white port in. Als voorgerecht denken wij een aan een garnalencocktail. Als wijnsuggestie stellen wij hierbij een Quinta do Crasto Flor de Crasto Branco voor. De toon is gezet met en het menu vervolgen we met een heldere ossenstaartsoep. Voor de liefhebber doen we hier een scheutje Madeira in. Bij een klassiek kerstdiner hoort natuurlijk een gevulde kalkoen. Het belangrijkste bijgerecht bestaat uit spruitjes met hazelnoot, en natuurlijk mogen de stoofpeertjes, en Cranberry compote niet ontbreken. Als wijn suggestie hebben wij een Quinta do Crasto Reserva 2012. Deze wijn is in volledige harmonie met de smaak van een gevulde kalkoen. Samen vormen ze een onweerstaanbaar hoofdgerecht. En dan als we denken geen toetje meer te lusten veert iedereen weer op bij een Charlotte Russe. Hierbij drinkt u een heerlijke gekoelde Grahams 10 year old tawny port.

Het volgende kerstmenu dat Vinho do Porto u voorschotelt is een fijnproevers menu.

Terug naar het blogoverizcht