Wij proefden 2 Late Bottled Vintage Port uit 2011

2011 was een geweldig portjaar met super vintage port. Wij proefden de 2 fraaie Late Bottled Vintage port, namelijk de Fonseca en Quinta do Crasto, uit 2011. Zijn deze ook zo goed? Lees meer..

Proefnotities Fonseca LBV 2011 Unfilterd

Deze Fonseca Late Bottled Vintage komt uit het klassieke jaar 2011, welke wordt gezien als het beste jaar in de afgelopen 20 jaar. Voor het openen verwachten we dus veel van deze port.

Meteen bij het openen van de fles komt er een sterke geur op je af, heerlijke vol rood fruit die je verleid. Eenmaal in het glas opent de geur zich verder, op naar het proeven.
We nemen een goede slok en proeven krachtige rood fruit en pruimen. In de mond is deze port zacht en de afdronk blijft goed hangen.
Vandaag eten we wat chocolade pepernoten van de banketbakker bij de port, erg lekker!

De Fonseca LBV 2011 is zeker de moeite waard, wij geven deze port 92/100 punten.

Quinta do Crasto LBV 2011 Unfilterd

Bij het openen van de fles schieten komen de geuren direct op je af, dit belooft wat.  Omdat dit een krachtige port is, decanteren we deze eerst een 2 uurtjes.
Het port in het glas is donker paars van kleur en geeft heerlijke geuren van blauwe bessen en bramen. In de mond proeft u zeer krachtige smaken van chocolade, blauwe bessen en pruimen. Door de stevige structuur van fijne tannines heeft deze port veel kracht. De afdronk duurt bijzonder lang. Deze port doet me denken aan een vintage port en dat voor nog geen 18 euro!
Bijzonder goed, wellicht wel 1 van de beste LBV’s die ik geproefd heb 93/100 punten.

Let op, omdat beide LBV unfilterd zijn, moeten deze wel binnen een week op zijn.

Terug naar het blogoverizcht